Показать товары

Ахметов викупив Укртелеком

Ахметов викупив Укртелеком

Група СКМ і група EPIC 3 червня підписали договір купівлі-продажу 100% акцій кіпрської компанії UA Тelecominvest Limited, якій належать 100% ТОВ «ЕСУ», у свою чергу володіє 92,79% акцій ПАТ «Укртелеком «- найбільшого українського гравця фіксованого зв’язку, а також оператора мобільної мережі 3G.

Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії.

«Група СКМ стане власником компанії UA Telecominvest Limited і, відповідно, отримає контроль над 92,79% акцій ПАТ «Укртелеком», після отримання всіх необхідних дозволів, у тому числі від антимонопольних органів», — інформує відомство.

Радниками щодо угоди виступили компанія SCM Advisors (UK) Limited, дочірня компанія СКМ у Великобританії, і компанії EAL, EMC і EFC, консультаційні підрозділи групи EPIC з питань злиттів і поглинань.

Інші деталі угоди згідно з умовами договору сторони не розголошують.

17 січня кіпрська компанія UA Telecominvest Limited заявила про придбання в кіпрської EPIC Telecom Invest Limited 100% статутного капіталу київського ТОВ «ЕСУ» (Київ), таким чином отримала контроль над 92,7906% акцій ПАТ «Укртелеком».

У Фонді державного майна, натомість, повідомили, що не знали про зміну власників ТОВ «ЕСУ», яке стало переможцем оголошеного восени 2010 року конкурсу з продажу 92,7906% акцій «Укртелекому» за 10,57 млрд грн.

Згідно з даними Фонду, угода була закрита в травні 2011 року. Кінцевими покупцями виступили п’ять громадян Австрії.

У ФДМ також зазначили, що ще раз проаналізують усі приватизаційні документина предмет зобов’язань про переходи прав власності: «Для нас головне — виконання інвестиційних зобов’язань».

У вересні 2012 року ЗМІ повідомили, що компанія СКМ Рината Ахметова завершує переговори з придбання частки в «Укртелекомі».

Тоді сторони досягли принципової домовленості. Тоді ж з’явилася інформація, що угода СКМ з австрійським концерном EPIC знаходиться в завершальній стадії. Проте пізніше керівний партнер EPIC Петер Гольдшайдер заявив, що за «Укртелеком» ніхто не готовий заплатити суму, яка б зацікавила власника компанії.

Источник: http://uapress.info/

[addtoany]

Как нас найти