Показать товары

Як підсилити стільниковий сигнал. Підсилювач сигналу стільникового зв’язку.

gsm-repeater-systemСтільниковий зв’язок давно став зручним засобом комунікації. Однак і він має свої слабкості й обмеження. Один з таких недоліків — слабкість сигналу стільникового зв’язку при видаленні від ретранслятора (базової станції), розташування об’єкту у підвальному приміщенні або у приміщенні з товстими стінами. Для посилення стільникового сигналу і поліпшення рухомого радіотелефонного зв’язку стандарту GSM використовується спеціальна система посилення стільникового сигналу.

Інструкція
  1. Монтаж системи посилення стільникового сигналу почніть з установки зовнішньої антени. Виберіть місце для установки антени. При виборі місця враховуйте поверховість будівлі, місце розміщення самого підсилювача, наявність сусідніх будівель. Головний критерій — на вхід на підсилювач повинен приходити сигнал максимальної амплітуди.
  2. Визначте оптимальну довжину з’єднувального кабелю. Довжина кабелю від зовнішньої антени до стільникового підсилювача повинна бути мінімальною, це дозволить знизити втрати сигналу. При неможливості мінімізувати довжину кабелю від звонішньої антени до ретрнаслятора та ця відстань перевищує 20-30м використвуйте замість звичайного коаксиального кабелю (наприклад RG-8, RG-58, RG-213) високочастотний коаксиальний фідер (1/4″, 1/2″, 7/8″). Як варіант, антену можна розташувати на даху будівлі на щоглі або на кронштейні. Можливим місцем установки антени може стати фасад будівлі в безпосередній близькості від підсилювача. Цей варіант зручно використовувати для посилення стільникового сигналу в невеликих офісах, кафе і ресторанах, розташованих на нижніх поверхах будівлі.
  3. Оберіть правильний напрямок антени, орієнтуючи її так, щоб рівень сигналу всіх доступних операторів стільникового зв’язку був приблизно однаковим. В іншому випадку відбудеться явна перевага амплітуди сигналу певного оператора.
  4. Проведіть обтиск роз’єму кабелю і підключіть його до приймальні антені. Роз’єм герметизують за допомогою термоусадочної полімерної трубки або ізоляційною стрічки.
  5. Прокладіть кабель від прийомної антени до підсилювача стільникового сигналу . При цьому враховуйте будівельні правила і норми, а також особливості радіочастотного кабелю. При необхідності затягніть кабель в гофровану трубу. Враховуйте також радіус загину кабелю — чим товще кабель, тим більше повинен бути радіус загину, щоб уникнути втрат і зміни розрахункових значень рівня сигналу.
  6. Оберіть місце для установки підсилювача стільникового зв’язку. Це може бути горище, технічне приміщення або підвал, де є можливість підключення 220 В. Оптимально розташувати GSM репитер на горищі, що дозволить мінімізувати довжину кабелю і забезпечити якісний сигнал. Враховуйте при виборі місця для підсилювача, що навіть у літній час температура в місці установки не повинна перевищувати 60С.
  7. Підключіть зовнішню антену на вхід підсилювача. До підключення зробіть вимір вхідного сигналу в роз’ємі. Якщо показання не в нормі, ще раз скоректуйте спрямованість зовнішньої антени, вирівнявши рівень сигналів всіх операторів стільникового зв’язку. Після цього вставте кабель в роз’єм на вході підсилювача. Роз’єм закрутіть із зусиллям для забезпечення гарного контакту. Проведіть герметизацію місця з’єднання роз’єму і входу підсилювача стільникового зв’язку за допомогою ізоляційної стрічки.
  8. Проведіть монтаж дільників потужності і внутрішніх антен. Якщо внутрішніх антен дві і більше, в системі посилення сигналу встановлюється розгалужувач радіоканалу (дільник потужності).
  9. Налаштуйте підсилювач зв’язку. Для цього після монтажу всієї системи спочатку подайте на неї напругу живлення. Підключати репитер до електромережі без навантаження заборонено, оскільки це може викликати поломку пристрою. Настройку виробляєте відповідно до технічної документації до конкретного типу усілітеля.В базовому виконанні підсилювач GSM підсилює сигнал всіх основних операторів GSM (МТС, Київстар, Лайф).

система посилення стільникового сигналу.

[addtoany]

Как нас найти